smn
Topic Author
Posts: 4
Joined: 06 May 2022, 15:13

Change of input names with Connect S and MIO not working

20 Dec 2022, 10:26

Hi Community,

i have a problem with renaming inputs with the Connect S.
When i change the names of Inputs or the order of MIO Modules in PiCtory, its not reflected when i read in the inputs via Python (revpimodio2).

In Detail:
I changed from an old RevPi Core to a Connect S. Old and new setup with four MIO Modules. With the new setup the MIOs has to be on the left of the revpi , with the old on the right ( according to PiCtory). With that the order of the default naming of the MIO Modules changes.

OLD (also default naming )
[Revpi Core, MIO, MIO 3, MIO 4, MIO 5]
[Revpi Core, Analog_Input_1, Analog_Input_1_i03, Analog_Input_1_i04, Analog_Input_1_i05]

NEW (default)
[MIO 5, MIO 4, MIO 3, MIO 0, Revpi Connect S]
[Analog_Input_1_i05, Analog_Input_1_i04, Analog_Input_1_i03, Analog_Input_1, Revpi Connect S ]

NEW (what i want)
[MIO, MIO 3, MIO 4, MIO 5, Revpi Connect S ]
[Analog_Input_1, Analog_Input_1_i03, Analog_Input_1_i04, Analog_Input_1_i05, Revpi Connect S ]

When i change the input names or the order of the modules, save it as start up config and restart driver (all in PiCtory) the names still dont change.
as you can see in the output generated with revpimodio.

(position 31 is next to the Revpi on the left where i changed it to "Analog_Input_1_i05" )
 
 # inside the cycleloop
 print (ct.device[31].name, " ", ct.device[31].position, " ")
  print (*ct.device[31].get_inputs(), sep='\n')
  
Output:
RevPi MIO   31   
ReservedDI_1
ReservedDI_2
...
AnalogInput_1
AnalogInput_2
AnalogInput_3
AnalogInput_4
AnalogInput_5


Is this an error of configuring on my side? Or is this an error of PiCitory for the new ConnectS ? or of revpimodio for the new connect S?
What i will try now is to change the inputnames in my software to the new default ones to make it work again.
 
User avatar
nicolaiB
KUNBUS
Posts: 739
Joined: 21 Jun 2018, 10:33
Answers: 1
Location: Berlin
Contact:

Re: Change of input names with Connect S and MIO not working

20 Dec 2022, 10:44

Hi,

pictory is the same for all modules (one unified image for all RevPi's). The numbering starts with the lowest number on the left and ends with the highest number on the right (each side of the base device). Therefore the auto-generated names differ for your Connect S and you should define static names for modules and IOs.

What version of pictory and image do you use on both devices?

Nicolai
 
smn
Topic Author
Posts: 4
Joined: 06 May 2022, 15:13

Re: Change of input names with Connect S and MIO not working

21 Dec 2022, 13:36

Hi Nicolai,

thank you for your response!

Its PiCtory 2.0.6 and the buster image on the new RevPi Connect, on the old Core one i'm not sure, i have it not connected anymore.

And yes, that is what i tried to do, to name the IO's by myself in PiCtory to overwrite the default. And from a PiCtory UI perspective it seems to work (saving as startup, opening again after reboot,...).
But when i list the input names via position index with revpimodio2, the default names are shown, instead of the ones i configured in PiCtory. (code example in initial post)
 
User avatar
nicolaiB
KUNBUS
Posts: 739
Joined: 21 Jun 2018, 10:33
Answers: 1
Location: Berlin
Contact:

Re: Change of input names with Connect S and MIO not working

21 Dec 2022, 23:40

Could you please share the pictory config file (/etc/revpi/config.rsc) before and after the changes made via Pictory? Also, in addition to the config, a screenshot of pictory before and after would be helpful.

Nicolai

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests